Dana 7. travnja 2019. godine u Ulici Lorenza Jaggera i Školskoj ulici u Osijeku, od 9:00 do 13:00 sati, organiziran je „Sajam zdravlja“ povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Na Sajmu zdravlja se predstavilo oko 60-ak udruga iz područja socijalne zaštite i zdravstva i drugih djelatnosti s područja grada Osijeka te su naše djelatnice, tumači i prevoditelji hrvatskog znakovnog jezika, Gordana Pešo i Belinda Ivoševac predstavile rad Udruge gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije.

Cilj manifestacije je bio senzibiliziranje javnosti na zdravstvene probleme koji utječu na širu populaciju, važnost prevencije i ulaganja u zdravlje. Ove godine tema je bila visoki krvni tlak koji povećava rizik od srčanog i moždanog udara. Na važnost navedene teme ukazuje i činjenica da jedna od tri odrasle osobe diljem svijeta ima visoki krvni tlak.

Uz prigodni glazbeno-scenski program na velikoj pozornici, manifestaciju su svojim dolaskom podržali sportski klubovi i sportaši grada Osijeka.