Projekt „U svijetu tišine gluhih osoba!“ odobren je u sklopu poziva „Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Projekt podržava Europska unija kroz Europski socijalni fond.

Projekt se provodi na području Osječko-baranjske županije.

Cilj projekta je osigurati uslugu tumača/prevoditelja za 20 gluhih osoba s područja Osječko- baranjske županije, čime će se ojačati njihova socijalna uključenost i povećati kvaliteta života, što će posredno ojačati i lokalnu zajednicu koja će moći iskoristiti potencijale svih svojih sugrađana. Također, korištenjem usluge tumača/prevoditelja gluhim osobama olakšava se mogućnost integracije u širu društvenu zajednicu.

Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije je socijalno-humanitarna organizacija čiji su članovi gluhe i nagluhe osobe. Cilj osnivanja Udruge je promicanje svih aspekata kvalitetnijeg života osoba oštećena sluha u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava te pojedinačnih i zajedničkih interesa. Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije djeluje dugi niz godina na području županije i provela je niz relevantnih projekata koji su utjecali na poboljšanje života osoba oštećena sluha.

Rezultati

Tijekom 24 mjeseca bit će zaposlen tumač/prevoditelj, koji će pružati usluge tumačenja i prevođenja za 20 korisnika Udruge gluhih i nagluhih Osječko – baranjske županije

Ukupna vrijednost projekta: 642.132,00 HRK

Intenzitet potpore:
100 %

Trajanje projekta:
od 15.04.2019. do 15.05.2021.

(25 mjeseci)

Nositelj projekta:
Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije
Pavla Pejačevića 3, 31 000 Osijek
tel/fax: 031 369 588
e-mail: gluhi.osijek@gmail.com

Kontakt osoba:
Marija Šumanovac
Mobitel:
095 466 8812
e-mail:

usvijetutisineos@gmail.com

Za više informacija:

Web stranica Europskih strukturnih i investicijskih fondova
www.strukturnifondovi.hr

Web stranica Europskog socijalnog fonda
www.esf.hr