Uvodnu konferenciju projekta „UP.02.1.1.05.0288 – Povećanje kvalitete života gluhih i nagluhih osoba u zajednici“ koji se provodi uz potporu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru otvorenog poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ održana je 24. svibnja 2019. u 11 sati.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici javnih institucija, predstavnici suradničkih udruga i organizacija te korisnici kojima su predstavljene sve pojedinosti i prednosti ovoga projekta. Predstavljanje je otvorio Marijan Blaha, predsjednik Udruge gluhih i nagluhih OBŽ te Ivana Riđanec kao vanjski upravitelj projekta i koordinatorica Nataša Kopunović. Događaj je medijski popraćen u tiskanom i Internet izdanju Glasa Slavonije te na Gradskom radiju Osijek

Projektom su osigurana sredstva u iznosu od 1.313.447,50 kuna, a za vrijeme trajanja istog, u vremenskom periodu od 30 mjeseci, pružati će se usluga za 25 gluhih i nagluhih osoba starije životne dobi s područja Osječko-baranjske županije. Također, na projektu će biti zaposleno 5 gluhih i nagluhih žena koje će obavljati usluge pomoći u kući Sredstvima je osigurana edukacija zaposlenica za poslove gerontodomaćice te će po završetku steći kompetencije za obavljanje usluga potpore i podrške u obavljanju svakodnevnih poslova krajnjim korisnicima.

Projektom namjeravamo umanjiti socijalnu isključenost osoba oštećena sluha na našem području, prilagoditi socijalne usluge specifičnim potrebama različitih skupina korisnika i umanjiti problem nezaposlenosti osoba s invaliditetom.