Izvješće sa obilježavanja Svjetskog dana zdravlja

16. travnja 2024.

Dana 13. travnja 2024. g. (subota) održan je Svjetski dan zdravlja u Osijeku na Trgu Slobode. Naša udruga je sudjelovala na obilježavanju na kojem je prezentiran promidžbeni materijal iz osnova znakovnog jezika i kreativni radovi radionica – kutijice za olovke, cvijeće, ukrašene decoupage tehnikom. Udrugu su predstavljali djelatnici: Gordana Pešo, Bernarda Milohanić, Hrvoje Anderluh i korisnici. Dijelili su promidžbeni materijal Udruge gluhih zainteresiranim prolaznicima kako bi ih uputili u samostalnu komunikaciju znakovnim jezikom – točnije kako bi približili gluhe osobe čujućima. Svjetski dan zdravlja popraćen je zanimljivim programom raznih izvođača i udruga iz našega grada.
Udruga gluhih i nagluhih OBŽ zahvaljuje se djelatnicima što su promovirali Udrugu gluhih i njezin dugogodišnji rad kako bi naši korisnici, gluhe i nagluhe osobe, što kvalitetnije živjeli u lokalnoj zajednici. Još jednom veliko, veliko hvala.

 

Prisutni djelatnici i korisnici Udruge gluhih ispred štanda s lijeva na desno: Gordana Pešo, Milica Lončar, Hrvoje Anderluh, Bernarda Milohanić, Marijan Blaha, Vahid Handanović, Gabrijel Grunwald, Marko Dunai i Josip Libl.