Svečanost dodjele donacija zaklade Adris

1. prosinca 2023.

Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, svojim donacijama pomaže pametnu i kreativnu Hrvatsku već šesnaest godina. Zaklada dodjeljuje donacije vrijednim projektima iz područja Znanja i otkrića, Stvaralaštva, Ekologije, Baštine i Dobrote. Uz navedeno dodjeljuje i stipendije učenicima i studentima koji su postigli izvrsne rezultate.

Predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe i utemeljitelj Zaklade gospodin mr. sc. Ante Vlahović je rekao: „Izvorna zamisao projekta Zaklade Adris bila je i ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi“.
Ponosni smo što je, u ovom sedamnaestom natječajnom ciklusu, Zaklada Adris i Udruzi gluhih i nagluhih OBŽ dodijelila donaciju za projekt „Kreativnost i stvaralaštvo gluhih u Osijeku“.

Na svečanoj dodjeli donacija koja je održana u petak, 17. 11. 2023. u Revolution dvorani hotela Zonar Zagreb u Zagrebu bili su prisutni predsjednik Udruge gospodin Marijan Blaha i tumač i prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika Belinda Ivoševac. Prigodni program, uz pozdravni govor predsjednika Zaklade gospodina Korada Korlevića i predstavljanje nekoliko nagrađenih projekata, uveličali su i glazbeni nastupi stipendista Zaklade Adris.

Nakon prigodnog programa, za sve dobitnike i goste upriličen je svečani domjenak.
Ovim putem bismo se još jednom željeli zahvaliti Zakladi Adris na donaciji koja će pomoći da gluhe i nagluhe osobe istaknu svoje sposobnosti, svoju kreativnost i talente kao vrijedni i potpuni članovi šire društvene zajednice.