2. Forum o hrvatskom znakovnom jeziku i struci na temu „Kultura gluhih“

5. prosinca 2023.

Hrvatsko društvo prevoditelja znakovnog jezika je 2. prosinca 2023. godine u prostorijama Gradske knjižnice u Zagrebu organiziralo 2. Forum o hrvatskom znakovnom jeziku i struci na temu „Kultura gluhih“.
Uz brojne dionike iz Udruga gluhih, nagluhih i gluhoslijepih osoba, Saveza gluhih i nagluhih grada Zagreba, Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih te Hrvatskog sportskog saveza gluhih na Forumu su sudjelovale i djelatnice Udruge gluhih i nagluhih OBŽ, tumači i prevoditelji hrvatskog znakovnog jezika, Gordana Pešo i Belinda Ivoševac.

Nakon pozdravnog govora organizatora Foruma uslijedila je panel rasprava na temu „Što je zapravo kultura g/Gluhih?“ na kojoj su gluhi i gluhoslijepi predstavnici Udruga i Saveza iznosili svoja iskustva i mišljenja o kulturi gluhih osoba na hrvatskom znakovnom jeziku. Dionici Foruma dobili su jedinstvenu priliku steći nova znanja o kulturi gluhih od izvornih predstavnika iste.

Po završetku rasprave i kratke pauze za osvježenje dionici su dobili priliku iznijeti svoja mišljenja o temama usko vezanim uz kulturu i jezik gluhih osoba u vrlo zanimljivim jezičnim igrama nakon kojih su uslijedila pitanja i zaključci.

Najnovije